Vrijgezellenfeest

Jouw vrijgezellenfeest, opwindend én betaalbaar

Plan je een vrijgezellenfeest en ben je nog op zoek naar een leuke activiteit? Speel een van onze GPS-spellen en verras je vrienden met een leuk dagje uit in je favoriete stad.

10 goede redenen om een La mosca citygame te spelen op je vrijgezellenfeest 1. Ideaal als ijsbreker Op een vrijgezellenfeest komen vaak verschillende vriendengroepen samen en een citygame is dan ideaal als ijsbreker. Eenmaal de achtervolging is ingezet in The Target, vallen alle remmen weg!

2. Geschikt voor elke groep Wil je spanning, snelheid en actie, dan is The Target een absolute topgame. Wil je het wat rustiger aan doen en grappige opdrachten uitvoeren, dan is Operation Freddy helemaal jouw ding.

3. Speel waar en wanneer je wil Met onze doe-het-zelf spelformule kan je wereldwijd spelen, waar en wanneer je maar wil. Of speel op vaste tijdstippen met een spelbegeleider in alle Nederlandse steden en in tal van steden in Europa.

4. Veel goedkoper Je kan al vanaf €5 per speler citygamen in de doe-het-zelf formule en vanaf €25 als je begeleid speelt. Veel goedkoper dan de meeste andere activiteiten voor vrijgezellenfeesten.

5. Twee uur spelplezier Onze GPS-spellen bieden 2 uur lang fun, actie en plezier. Dat is een stuk langer dan bij een paintball, lasergame, karting en andere activiteiten voor een vrijgezellendag.

6. Perfect te combineren Je speelt in het centrum van de stad, dus je zit in no time op café of restaurant voor het vervolg van je vrijgezellenavond.

7. Niemand heeft meer ervaring La mosca is al 8 jaar specialist in stadsspellen voor vrijgezellenfeesten, niemand in de wereld heeft meer ervaring dan ons!

8. Eerst gratis proberen, dan kopen Probeer eerst een game gratis uit voor je met je vrienden gaat spelen op je vrijgezellenfeest. Dit kan je nergens anders.

9. Volledige flexibiliteit Regent het even of loopt de voorgaande activiteit uit, geen stress! Bij de doe-het-zelf formule start je waar en wanneer het jou het best past, want je hebt geen afspraak met een spelbegeleider. Ook handig: je kan ook met minder of meer deelnemers spelen dan je vooraf hebt ingeschat. Dat maakt allemaal geen verschil in de doe-het-zelf formule.

10. Toestellen inbegrepen Zelf geen geschikte toestellen? Bij de begeleide formule huur je een spelbegeleider die spelklare toestellen meebrengt.

Veelgestelde vragen over een citygame op je vrijgezellenfeest

Welke voordelen biedt een citygame ten opzichte van andere vrijgezellenfeest activiteiten? Een citygame is goedkoper tot veel goedkoper (in de doe-het-zelf formule) dan zowat alle andere vrijgezellenfeest activiteiten. Maar tegelijkertijd is het zeker even leuk.

Je speelt een citygame in het centrum van de stad, dus je kan meteen na de activiteit het vrijgezellenfeest verder zetten in de omliggende cafés en restaurants. Bij andere activiteiten zoals paintball of karting moet je vrijwel altijd naar de rand van de stad trekken.

Je speelt niet in je eentje, maar in kleine groepjes, waardoor je de anderen snel leert kennen. Dit is een ideale ijsbreker voor een vrijgezellenfeest groep die vaak is samengesteld uit diverse vriendengroepen van de vrijgezel.

En een citygame is gewoon een heel leuk concept. Je tovert de stad om in een levensgrote gamezone. Dat is een heel bijzondere ervaring waar je ongetwijfeld achteraf nog verder praat met je vrienden.

Wat houdt een begeleid spel precies in? Een spelbegeleider wacht jouw groep op op een vaste plaats en vast tijdstip. Deze plaatsen en tijdstippen kan je raadplegen op deze website, onder reserveer.

Na de reservatie krijg je automatisch een mail terug met een bevestiging van de reservatie. Hierin staan de contactgegevens van het evenementenbureau dat het spel zal begeleiden. Mogelijk neemt het bureau ook nog eens apart contact met je op. Zij sturen op de dag van je vrijgezellenfeest een spelbegeleider naar de plaats van de afspraak.

De spelbegeleider heeft de speltoestellen bij zich, hij/zij geeft de speluitleg en helpt je in het spel, zodat het spel vlot kan starten. Ook tijdens het spel blijft de spelbegeleider beschikbaar voor al je vragen. In Operation Freddy heeft de begeleider ook een rol in het spel als beoordelaar van de foto’s die door de groepen worden gemaakt.

Na het spel ontvangt de spelbegeleider alle groepen en houdt een korte nabespreking. Daarna is de activiteit afgelopen en kan je vrijgezellenfeest verder zetten in de stad.

De betaling gebeurt doorgaans op de dag van het spel voor de vrijgezellenfeest activiteit start. Soms vraagt het begeleidende bureau een voorschot of de volledige betaling vooraf om zogenaamde ‘no shows’ te vermijden van groepen die niet opdagen.

Een begeleid spel is ideaal voor groepen die graag alles voor zich laten regelen, zoals het opladen en klaarmaken van de toestellen.

Hoe bestel ik een begeleid spel? Met de ‘reserveer’ knop bovenaan de pagina’s kom je uit op de kalender waar je alle beschikbare plaatsen en tijdstippen kan raadplegen. Vul je contactgegevens in, samen met het spel, de plaats en datum waarop je wilt spelen en de reservatie van je vrijgezellenfeest activiteit is een feit! Dit duurt maximum 1 minuut.

Wat houdt een doe-het-zelf spel precies in? Je speelt op eigen toestellen, op dit ogenblik kan je alleen The Target spelen. Vanaf deze zomer kan je ook Operation Freddy spelen in deze formule. Je speelt op iPhone of Android toestellen, dat kan gerust gemengd, dus iPhone en Android telefoons in hetzelfde spel.

Deel je groep in in teams van 1 tot 3 spelers. Je kan met 3 tot 6 teams spelen in hetzelfde spel, dus je kan The Target spelen van 3 tot 18 spelers, ideaal voor een vrijgezellenfeest. Per team heb je 1 telefoon nodig.

Op deze telefoon download en installeer je het best vooraf de app die je gratis kan downloaden op de Play en iTunes app store. De eigenaar van de telefoon registreert zich ook nog op onze website of in de app zelf als speler. Dit kan heel snel met de Facebook login.

De organisator van de activiteit bekijkt het best vooraf de video met de spelregels, zodat ook de speluitleg vlot kan verlopen op de dag van het vrijgezellenfeest. Maar geen nood, de spelregels vind je ook in de app zelf.

De organisator is ook de ideale persoon om een spelcode aan te kopen. Dit kan op deze website of in de app zelf. Je kan deze aankoop vooraf doen, er is geen maximum termijn waarbinnen je het spel moet spelen na de aankoop van het spel.

Op de dag van het vrijgezellenfeest moeten de eigenaars van de smartphones er absoluut voor zorgen dat hun toestel volledig opgeladen is om volledig van het spel te kunnen genieten. Ze loggen in en het spel kan beginnen!

Je kan gelijk waar in de wereld spelen. Je start het spel op en de spelkaart zal meteen voor je uitgetekend worden. Zorg er wel voor dat er genoeg straten in de stad zijn om een spannende achtervolging te kunnen inzetten in The Target. Hierover lees je meer in deze blog post.

Hoe koop ik een doe-het-zelf spel aan? Dit kan op deze website met een betaalkaart of via PayPal. Of via een aankoop in de app zelf. Een spel kost €60 voor de hele groep samen, ongeacht het aantal spelers. Hiervoor kan je twee uur lang spelen op je vrijgezellenfeest.

Hoe kan ik een spel gratis uitproberen? Dit kan voorlopig alleen met The Target, maar vanaf deze zomer ook met Operation Freddy. Hiervoor creëer je een account op onze website of in de app. Eenmaal ingelogd in de app, zal je de mogelijkheid krijgen om gratis te spelen indien je een bericht deelt met je Facebook vrienden dat vermeldt dat je The Target aan het spelen bent. Zo krijg jij de mogelijkheid om het spel gratis uit te proberen en maak je tegelijkertijd reclame voor het spel bij je vrienden.

Een gratis probeer spel is beperkt tot 1 sessie. Dit wil zeggen dat het spel stopt als ofwel de gangster zijn doel heeft bereikt, ofwel de politie. Daarna kan je niet meer verder spelen, zelfs als je nog geen twee uur aan het spelen bent. Maar het biedt je alvast meer dan genoeg tijd om het spel goed uit te testen vooraleer je het ‘echt’ speelt op je vrijgezellenfeest!

Wat is het verschil tussen The Target en Operation Freddy? The Target is een actief achtervolgingsspel in de stad, een eigentijds politie en dief spel. Het wordt gespeeld door mannen en vrouwen die van actie, snelheid en spanning houden. Operation Freddy is een opdrachtenspel met leuke, uitdagende vragen en opdrachten die je op allerlei plaatsen in de stad voorgeschoteld krijgt. Van elke opdracht maak je een leuke foto, audio- of video-opname die ofwel beoordeeld wordt door een spelbegeleider ofwel door de andere teams. Beide spelen zijn vrijwel even populair bij vrijgezellenfeesten.

Kan je een citygame ook spelen bij regenweer? Dat is zeker mogelijk. Een telefoon is vrij goed beschermd tegen de regen. Neem een paraplu of regenjas mee en je kan er aan beginnen.

Regent het echt bijzonder hard, dan wachten we eerst even tot de ergste regenbuien voorbij zijn getrokken en dan starten we met het spel. We kunnen hier evenwel niet urenlang op wachten, want na jouw spel is de kans groot dat ook nog andere vrijgezellenfeest groepen gereserveerd hebben.

In de doe-het-zelf formule stelt dit probleem zich helemaal niet. Je start wanneer het jou goed uitkomt en je pauzeert het spel indien nodig. Je hebt twaalf uur de tijd om een spel van 2 uur af te werken. Dus je kan indien nodig enkele uren pauzeren.

Kunnen zwangere vrouwen ook een citygame spelen? Dat kan zeker bij Operation Freddy, een spel dat niet zo’n inspanning vraagt als The Target. Maar ook The Target wordt geregeld gespeeld door zwangere vrouwen. Zij maken dan het best geen deel uit van het achtervolgde gangsterteam, maar wel van een iets trager opererend politieteam. Je hoeft als politie team niet noodzakelijk snel te zijn om het spel te kunnen winnen, maar eerder met een goed uitgekiend plan voor de dag komen.

Heb je enkele tips voor een restaurant na het spel? Deze vraag krijgen we geregeld, daarom zijn we gestart met het opstellen van een lijst met tips voor goede restaurants in steden waar onze citygames vaak worden gespeeld. Je vindt op deze pagina’s geschikte cafés, restaurants en danscafés (discotheken) waar je je avond kan doorbrengen op je vrijgezellenfeest.
Ontdek hier wat een citygame precies is

Swipe de kaarten voor meer details

Freddy daagt je uit met de gekste missies en opdrachten in de stad. Ga jij met je team de uitdaging aan?
Humor
Strategie
Teamwork
Adrenaline
Een gevreesde gangster is actief in de stad. Lukt het je om hem te achtervolgen en neer te schieten?
Humor
Strategie
Teamwork
Adrenaline